Lottha Lindahl har startat ett nytt initiativ för att samla ihop pengar för att förbättra förutsättningarna för människor som lever med SMA. Hon och hennes vänner gör pärlarmband med texten ”Cure SMA” som de sedan säljer till vänner, släkt och kollegor. De använder texten ”Cure SMA” för att de hoppas att någon av de mediciner som nu ligger i klinisk prövning ska komma ut på marknaden och göra att människor som har SMA får starkare muskler – och att de som föds med den svagare graden av SMA kan få överleva.

Hittills har de samlat in den otroliga summan 12 500 kronor, som de redan har skänkt till NSMA. Nu är de på gång att skapa nya armband för att sälja via NSMA:s webbshop. Armbanden finns inte tillgängliga ännu men kommer inom snart att finnas till salu i webbshoppen.

Vill du stödja Lotthas insamling och köpa ett armband kan du mejla oss på NSMASverige@gmail.com eller kontakta oss via Facebook. Ett armband kostar 100kr (inklusive porto). Kom ihåg att ange hur många du vill köpa, färg samt namn, efternamn & postadress. 

Sätt sedan in pengarna på NSMA:s konto eller betala via tjänsten Swish. Information hittar du här: http://nsma.nu/stod-oss/skank-en-gava/

Lottha har startat insamlingen eftersom hennes bästa vän förlorade sin dotter i SMA. De var gravida samtidigt och deras små tjejer föddes med bara 17 dagars mellanrum i början av 2014. Vännens dotter fick diagnosen SMA när hon var fem månader och avled bara tre månader senare. Lottha säger att hon förgyllde deras liv i åtta månader med sin sprudlande närvaro och att hon idag finns med dem i hjärtat och tanken varje dag – flera gånger om dagen. Hon drog igång insamlingen för att hon inte bara i ord, utan även i handling, ville visa sin bästa vän att det är många i hennes omgivning som finns där för familjen och bryr sig om dem. Hon ville också skapa uppmärksamhet om SMA. Hon säger;
– Jag kan inte göra allt, men tillsammans kan vi skapa en stor skillnad. Det är min tanke i denna insamling. Jag hoppas att ni andra som på något sätt kommit i kontakt med SMA vill köpa armbanden som är skapade med stor kärlek och omtanke.

imageimageimageimage

Läs mer: