IMG_0961

NSMA:s styrelse representerad av Sofie Stenshed och Gunnar Hagqvist (till höger) tillsammans med Melwin fyra år och mamma Cecilia Stenbeck Stålhammar.

I lördags hölls en välgörenhetsgala i Hörby, Skåne, i syfte att samla in pengar för att stödja forskning om den ovanliga sjukdomen Spinal Muskelatrofi (SMA). På galan delades även en otroligt fin donation ut till Nätverket för spinal muskelatrofi (NSMA) på 163 00 kronor. På plats i Hörby var hela styrelsen för NSMA. Gunnar Hagqvist och Sofie Stenshed tog emot den fantastiska gåvan på scenen tillsammans med familjen Stålhammar Stenbeck som både anordnat galan samt samlat ihop alla pengar.

Ett stort tack till hela familjen & alla deras vänner, släkt och lokala företag som hjälpt till i detta fantastiska arbete. Ett extra stort tack till Elite Hotell i Lund som lät styrelsen bo gratis i två nätter samt till Malmö aviation för sponsring av flyg från Stockholm och Östersund!

Galan anordnades av Mattias Stenbeck Stålhammar och Cecilia Stålhammar. Deras son Melwin har SMA typ 3. Han lärde sig att gå men en dag kunde hans ben inte längre bära honom och han är numera beroende av en rullstol. Föräldrarna ville inte ge upp; de ville kämpa. För deras son, för framtiden. De startade därför en insamling i syfte att samla ihop pengar för att stödja forskning och information om SMA i Sverige.

Läs mer: