Det här är Olle.

olleOlle föddes med SMA typ 1. Han blev bara två månader gammal. Olles mamma har berättat för oss om hans korta, men ack så innehållsrika, liv:

Han var den mest nöjda bebis någon i vår familj har mött. Han gav oss sitt första leende bara några dagar efter att han föddes och han hade ögon som kunde tala. Han var tryggheten själv och gick från famn till famn och charmade alla han mötte. Tiden vi fick tillsammans fyllde vi med kärlek, lek och bus.

Det bästa Olle visste var att bada men han hängde också gärna på i allt som storebror Lasse hittade på. Det finns få bebisar under två månader som är med och leker kurragömma, bygger lego och pussel, leker maskerad med mera.

Olle älskade musik och rörelser. Varje dag sjöng vi för honom och babygymnastiserade tillsammans. Då log han sitt härliga tacksamma leende tillbaka. Lasse och Olle brukade också ha diskodans i köket till favoritlåten Gotye – Somebody that I used to know. Då satt Olle i sin höj- och sänkbara stol och Lasse höll hans händer och rockade loss.

Olle gjorde också många utflykter, grillade korv i skidbacken, besökte utkikstorn och många lekparker samt tog tåget till Örebro. Och det var en vacker vårdag som han för första och enda gången satt i mammas famn och gungade. Han vaggades till sömns med vårsolens strålar värmande mot kinden.

Jag skulle tro att han sitter just så idag där han är nu. Tillsammans med de andra änglabarnen gungar han högre och högre och de tjuter av glädje.

Olle såg till att vi hann med det vi skulle innan han flög iväg till himlens förlovade land. Han tog det bästa av livet och tog med oss vår kärlek. Under sin korta tid på jorden gav han oss mer insikt och erfarenhet än vad det flesta får under en hel livstid. Han är den klokaste människa vi någonsin kommer att få möta. Hans ögon visste allt och förmedlade en trygghet till oss att kunna fortsätta fylla livet med kärlek. Han är STARK och gav oss sin styrka. Han är WIKAR OLLE STARK.”

Läs mer:

Lille Olle skänker NSMA 21 215 kr